DUMLUPINAR İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz Merkez ilçedeki en köklü ve en eski eğitim kurumudur.

Okulumuz 1899 yılında Muslihittin mahallesinin Sekibaşı Sokağı'nda öğretime başlamıştır ve on yedi yıl süreyle bu binada  faaliyetine devam etmiştir.

Daha sonra Kız Meslek Lisesi binasının 1916 yılında tamamlanmasıyla bu binanın alt katına taşınarak 1916-1917 ders yılında Erkek Numune Mektebi adı altında hizmetine devam etmiştir.

1925-1926 Ders yılında Erkek Numune mektebi adı kaldırılarak 1.Mektep adını alan okulumuz 1935 yılına kadar aynı binada Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.

1935-1936 Ders yılında ise, şimdiki Ticaret Lisesi binasının yerinde bulunan Eski Sanat Mektebinde öğretim veren Sakarya İlkokulu ile birlikte, ancak 1.Mektep adını koruyarak öğretime devam etmiştir.

Bu okul binasının tamamının Erkek Sanat Enstitüsüne verilmesiyle önceden gelmiş olduğu Kız Meslek Lisesi binasının alt katına geri dönmüştür.

01.01.1950 yılında yapılan okulların adlandırılması çerçevesinde 1.Mektep Dumlupınar İlkokulu adını almıştır.

Şimdiki Dumlupınar İlkokul'nun temeli Muğla Belediyesi tarafından  atılarak 3 yıl 7 ay süren inşaat çalışmaları sonucunda 08 Aralık 1958 tarihinde 10 derslikli bir İlkokul olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.

Dumlupınar İlkokulu, 1997-1998 Öğretim yılında 4306 sayılı yasa gereği ülke genelinde "8 yıllık kesintisiz zorunlu İlköğretim" uygulamasına geçilmesiyle birlikte ilk 6. sınıfını açmış ve Dumlupınar İlköğretim Okulu adını almıştır.

Öğrenci yoğunlu nedeniyle 1977-1978 öğretim yılından itibaren çiftli öğretim uygulanmak zorunda kalan okulun, 8 yıllık ilköğretim uygulaması sonucu daha da artan yükü, ek derslik ilavesini gündeme getirmiştir.

Şubat 1999'da ek derslik inşaatı tamamlanarak eğitim-öğretim faaliyetlerine A tipi, 20 derslikli ve normal öğretim uygulayan bir İlköğretim Okulu olarak devam edilmiştir.

Daha sonra mevcut bina yetersiz kalınca şuan bahçemizde bulunan 7 derslikli ek bina da okulumuza kazandırılmıştır.

4+4+4 Eğitim sistemindeki değişiklikle İlkokul ve Ortaokulların ayrılması nedeniyle 2012 yılında okulumuz, Dumlupınar İlkokulu adını almış olup halen 38 öğretmen, 3 idareci ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

Yayın: 09.03.2018 - Güncelleme: 22.01.2023 17:05 - Görüntülenme: 968