MUĞLA / MENTEŞE - Dumlupınar İlkokulu

Ock

2023 yılı eTwinning Okulu Başvurusu kapsamında okulumuz "eSafety Label" sitesi üzerinden yapılan değerlendirmede "Bronz eGüvenlik Etiketi" almaya hak kazanmıştır.

Ock

Güvenli internet günü kutlamasında öğrencilerimiz interneti daha güvenli ve bilinçli kullamayı öğrendi.

Ock

HAYATIMIZA HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK GİREN VE KULLANICILARININ YAŞININ HER GÜN DAHA DA KÜÇÜLDÜĞÜ İNTERNET; NASIL GÜVENLİ, ETKİN VE BİLİNÇLİ OLARAK KULLANILIR? 5 ADIMDA ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLİNÇLENDİREN BROŞÜRÜMÜZ HAZIR! ÖĞRENCİLERİMİZİN İNTERNETİ KİŞİSEL OLARAK DAHA GÜVENLİ VE ETKİN KULLANABİLECEĞİNİ ANLATAN BROŞÜRÜMÜZE BURADAN DA ULAŞABİLİRSİNİZ. AYRICA ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMINI ANLATAN OKUL PANOMUZ DA HER GÜN ÖĞRENCİLERİMİZİ KARŞILIYOR VE BİLİNÇLENDİRİYOR.

Ekm

OKULUMUZ 1/D SINIF ÖĞRETMENİ YÜCEL ATABAY VE ÖĞRENCİLERİ ORMAN YÜRÜYÜŞÜ ETKİNLİĞİ VE ARDINDAN YARAŞ ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ. 1/D SINIF ÖĞRETMENİ YÜCEL ATABAY, OKUL MÜDÜR YARDIMCIMIZ OSMAN KANIK VE REFAKATÇİ VELİLERİMİZ EŞLİĞİNDE YARAŞ KENT ORMANI GEZİSİ YAPAN 1/D SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ ORMANDA YAPTIKLARI DOĞA YÜRÜYÜŞÜNÜN ARDINDAN YARAŞTA BU YIL 'EĞİTİMDE 10000 OKUL' PROJESİ KAPSAMINDA AÇILAN ANAOKULUNU ZİYARET ETTİLER. BURADA ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZLE OYUN OYNAYAN ÖĞRENCİLERİMİZ ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNE HEDİYELERİNİ VEREREK GEZİYİ SONLANDIRDILAR. SON DERECE EĞLENCELİ VAKİT GEÇİREN ÖĞRENCİLERİMİZ SINIF ÖĞRETMENLERİ YÜCEL ATABAY'A TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDULAR.

Ağu

KURA HAKKINDA DUYURU METNİ VE GÜNDEM MADDELERİ AŞAĞIDA YAYINLANMIŞTIR.

Ağu

2022-2023 eğitim öğretim yılı 1. sınıf ve anasınıfa kaydı düşen öğrencilerimizin öğretmen ve şube belirleme kuraları 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat: 10.30' da okulumuz bahçesinde 'öğrenci yerleştirme ve kura komisyonu' tarafından yapılacaktır. Öğrenci velilerimiz kuraya belirlenen tarih ve saatte Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyarak katılabilecektir.

Kura sonucu oluşan sınıf listeleri 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat: kura çekimi sonrasında askıya çıkarılacaktır.

May

Okulumuz 3/A Sınıfı öğrencilerimiz Sınıf Öğretmenimiz Selma YAĞMUR MUTLU koordinatörlüğünde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı'nda "My Sustainable Wonderland" isimli eTwinning projesini yürüttüler. Öğrencilerimiz bu projeyle; sürdürülebilir bir Dünya için iklim değişikliğinin ne anlama geldiğini (etkileri ve sonuçlarıyla) anlayıp anlatarak, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yarattılar.İklim değişikliği hedeflerine ve sürdürülebilirliğe ulaşmak için harekete geçtiler. Proje ile öğrencilerimizin işbirlikçi ve kişiler arası sosyal iletişim becerileri gelişti. Eleştirel düşünme becerileri ve problem çözme becerileri gelişerek ekolojik okur yazarlıkları arttı.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pandemi sonrasında okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından büyük bir özenle hazırlandı. Öğrencilerimiz en güzel kostümleriyle sahnede yerlerini aldı ve en güzel danslarını ettiler. Öğrencilerimizi izlemeye gelen velilerimiz de büyük bir çoşkuyla kutlamalarımıza katıldılar.

May

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Cennet KARA GÜDEN koordinatörlüğünde 2/E Sınıfı öğrencilerimizin ortak olduğu eTwinning Projesi "Dream Stop" proje etkinlikleri öğrencilerimizin hevesle katıldığı etkinliklerle devam ediyor. Çeşitli çalışmaların olduğu projede öğrencilerimiz yabancı ortaklarla çalışarak farklı kulturleri tanırken yabancı dillerini de geliştirme fırsatı buluyor. Öğrencilerimizin  yaptığı bazı çalışmalardan kareler:

Mrt

"OKUR GEZER " PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZLE YAZAR BEYZA AKYÜZ'Ü BULUŞTURUYORUZ.

23 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ MENTEŞE HALK EĞİTİM MERKEZİ ÇOK AMAÇLI SALONDA ÖĞRENCİLERİMİZLE YAZAR BEYZA AKYÜZ'Ü BULUŞTURUYORUZ.

Şbt

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencisi Mehmet Fatih APAYDIN Uluslararası Caribon Matematik Yarışması'nda dünya birincisi oldu. Öğrencimizi ve öğretmenimiz Filiz DÜLGER'i kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

OKULUMUZDA YAPILAN 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ'Nİ ANMA TÖRENİNDE ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE RAHMETLE ANDIK.

Mrt

İSTİKLAL MARŞI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI'NDA OKULUMUZ İLÇE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR. OKULUMUZ 3/C SINIFI ÖĞRENCİSİ YAĞIZ ERTEKİN OKULUMUZU EN GÜZEL BİÇİMDE TEMSİL EDEREK İLÇE BİRİNCİSİ SEÇİLMİŞTİR.

Kas

Okulumuz 2-A sınıf öğretmeni Selma YAĞMUR MUTLU ;başta Türkiye'den, Muğla iline bağlı Milas, Marmaris ilçeleri, Kayseri, Ağrı, Erzurum ili  öğretmenleri, Azerbaycan ve Avrupa ülke öğretmenlerinin katılımı ile "Kanatsız Arı Mu ve İklim" e-Twinning projesine başladı. Bu projeyle öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler yaptılar. Bu etkinliklerden çeşitli kareler aşağıda yer almaktadır.